Министър Терзийски: Отпуснати са допълнително 28 млн. лева за МВР
Правителството отпусна допълнително 28 млн. лв. за разходване за МВР, 5 млн. лв. от тях са предназначени за закупуване на специализирана техника за Медицинския институт на МВР. Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски на брифинг по повод отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „На днешното заседание на […]

Правителството отпусна допълнително 28 млн. лв. за разходване за МВР, 5 млн. лв. от тях са предназначени за закупуване на специализирана техника за Медицинския институт на МВР. Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски на брифинг по повод отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„На днешното заседание на Министерски съвет са определени 28 млн. лв. за разходване за МВР. 5 млн. лв. от тях са предназначени за закупуване на специализирана техника за Медицинския институт на МВР. Имаме изградени CОVID отделения за лежащо болни служители на МВР. В момента в болницата има и граждани, които не са от МВР.“, посочи министърът.

„Това решение беше взето, за да се обнови апаратурата и да се повиши капацитетът на болницата, която работи в сферата на здравеопазването“, каза още Терзийски.

„Средствата ще бъдат за всички служители на министерството, които работят на първа линия в борбата с пандемията. Това е крачка, която правителството и държавното ръководство прави, за да покаже, че оценява дейността на служителите на МВР. Те изпълняват и редица функции, които не са свойствени на министерството за справянето в тази ситуация като съдействието на здравните органи и на РЗИ“, допълни той.

Дали сме заявка за 11 300 служители на МВР, които доброволно ще искат да се ваксинират, допълни министърът.

„Зам.-главният секретар на МВР главен комисар Темелакев в член на щаба за ваксиниране. На първото му заседание миналата седмица сме дали заявка за 11 300 служители, които са от структурите на патрулни постове и охранителната полиция, които доброволно ще искат да се ваксинират. Има готовност нашата болница да предприеме необходимите действия. Очакваме доставката на съответните фризери и е направена организацията, за да бъдат ваксинирани служителите“, посочи министърът.

„11 300 служителr са заявили, че искат да бъдат ваксинирани от 18 800 служители в цялото министерство. 4002 са общо регистрираните случаи на заразените служители на МВР от началото на пандемията. В момента са 1500“, допълни министърът на вътрешните работи.

Над 1000 проверки са направени в страната по повод 8 декември, установено е едно работещо заведение в Асеновград и един наргиле бар в София, съобщи още министър Христо Терзийски на брифинг.

„Изводите от проверките са, че имаме дисциплинирано общество. Доста проверки се направиха по повод 8 декември. В цялата страна са над 1000, а в София – над 360. Имаме един единствен случай на нарушение – в Асеновград е установено заведение, което работи. В София са установени 7 нарушения, за които са съставени актове по Закона за здравето“, посочи министърът.

„Един наргиле бар в района на Трето районно управление в столицата е работил с персонал и 40 човека – клиенти на заведението. Съставен е акт за нарушение по Закона за здравето, на управителя също е съставен акт. Установено е и нерегламентирано съхраняване на тютюн“, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук