Медици от район Тараклия в Молдова преминаха обучение във ВМА за лечението на Covid-19
Петчленен медицински екип от населения предимно с бесарабски българи район Тараклия в Република Молдова премина двуседмично обучение във Военномедицинска академия (ВМА) за лечението на заболели от Covid-19. Това съобщиха от пресцентъра на МО. Медиците от болницата в район Тараклия обмениха опит с колегите си не само в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА, а и […]

Петчленен медицински екип от населения предимно с бесарабски българи район Тараклия в Република Молдова премина двуседмично обучение във Военномедицинска академия (ВМА) за лечението на заболели от Covid-19. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Медиците от болницата в район Тараклия обмениха опит с колегите си не само в Катедрата по инфекциозни болести на ВМА, а и в останалите клиники, ангажирани с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция.

„Основният акцент, на който наблегнахме, бяха новостите в диагностиката, терапията и поведението при Covid-19. Споделихме с колегите нашия опит, като една от основните болници, ангажирани с борбата с пандемията, какви са актуалните препоръки, както за лечението, така и вече по отношение на превенцията. Говорихме много и за ваксинопрофилактиката“, коментира д-р Магдалена Баймакова, главен асистент в Катедрата по инфекционни болести.

През двуседмичния си престой медиците от Молдова взеха активно участие в работния процес в Covid-зоните. Посетиха и Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, където почерпиха опит при даряването на хиперимунна плазма и приложението й за лечение на пациенти с Covid -19.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук