Европейската комисия представи програма за борба с тероризма
Европейската комисия ще проучи възможностите за европейска правна рамка за разполагане на служители по сигурността на полетите. Осъдените терористи могат да бъдат превъзпитавани още преди излизането им от затвора. Това са част от мерките в представената днес от Еврокомисията програма за борба с тероризма, предава БНР. Програмата предвижда засилване на превантивните действия в затворите, като […]

Европейската комисия ще проучи възможностите за европейска правна рамка за разполагане на служители по сигурността на полетите. Осъдените терористи могат да бъдат превъзпитавани още преди излизането им от затвора. Това са част от мерките в представената днес от Еврокомисията програма за борба с тероризма, предава БНР.

Програмата предвижда засилване на превантивните действия в затворите, като се обръща специално внимание на реабилитацията и реинтеграцията на радикализираните затворници, включително след тяхното освобождаване.

Комисията ще предложи създаването на център за знания на Европейския съюз, обединяващ създатели на политики, специалисти и изследователи.

Последната вълна от атентати в Европа напомни, че тероризмът продължава да бъде реална и настояща опасност, посочват от Комисията.

Институцията ще създаде консултативни мисии в подкрепа на страните членки при извършването на оценки на риска въз основа на опита на група съветници по защитни мерки за сигурност на ЕС.

За противодействането на разпространението на екстремистки идеологии в интернет е важно и Европарламентът, и Съветът да приемат спешно правилата за премахването на терористично съдържание онлайн.

Интернет форумът на ЕС ще разработи насоки за модерирането на обществено достъпно съдържание за екстремистки материали онлайн.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук