Д-р Десислава Кателиева: Не отслабнал натискът върху здравната система
„Не отслабнал натискът върху здравната система“  Това заяви пред БНР д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. По думите ѝ екипите на центровете за спешна медицинска помощ продължават да работят на пълна мощност: „Независимо, че се откриват нови Covid отделения, продължава да има проблем с намирането на легла, особено, които […]

„Не отслабнал натискът върху здравната система“

 Това заяви пред БНР д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

По думите ѝ екипите на центровете за спешна медицинска помощ продължават да работят на пълна мощност:

„Независимо, че се откриват нови Covid отделения, продължава да има проблем с намирането на легла, особено, които са с кислородни апарати“.

Според нея признатите от статистиката болни от Covid-19 са само тези, които са минали PCR тест, но:

„Всеки може да си закупи от аптеката и сам да си направи антигенен тест. Хората го правят и се лекуват вкъщи по указание на личните лекари, но не се карантинират, защото не са в статистиката. Тези хора пристигат на седмия, осмия ден във влошено състояние, но за тях статистиката нищо не знае“.

Д-р Кателиева изрази надежда Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването ще анализират ситуацията преди да вземат решение дали на 21-ви декември да отворят всички търговски центрове и заведения и хотели:

„Знаем, че по Коледа много българи от чужбина си идват за празниците. Те също са са една група, които може и да са заразени. Ако всичко е отворено, ни очакват много, много тежки новогодишни и след новогодишни празници. … Вълната на заболеваемост сега е много по-висока от онази, която беше пролетта“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук