Драконовски мерки в Кипър – затварят молове, ресторанти, църкви, гимназии и университети
Поради влошената епидемиологична картина, кипърското правителство, вместо да облекчи съществуващите мерки , реши да въведе по-строги такива и и да затвори молове, ресторанти, църкви, някои гимназии и университети, предаде кореспондентът на Македонската информационна агенция от Атина, цитиран от скопското електронно издание “Курир“ и Агенция „Фокус“. Обявявайки новите ограничения, кипърският здравен министър Константинос Йоану заяви през […]

Поради влошената епидемиологична картина, кипърското правителство, вместо да облекчи съществуващите мерки , реши да въведе по-строги такива и и да затвори молове, ресторанти, църкви, някои гимназии и университети, предаде кореспондентът на Македонската информационна агенция от Атина, цитиран от скопското електронно издание “Курир“ и Агенция „Фокус“.

Обявявайки новите ограничения, кипърският здравен министър Константинос Йоану заяви през последните дни, че „епидемиологичните показатели са се влошили и са най-лошите от началото на пандемията“.

От петък до 31 декември 2020 г. всички молове, кафенета, барове, таверни, ресторанти, кръчми и др. ще бъдат затворени.

Литургиите в църквите ще бъдат при закрити врати, без присъствието на вярващи, докато на сватби, кръщенета и погребения е разрешено да присъстват до десет души.

Освен това мерките, въведени преди 12 дни, продължават да се прилагат, включително комендантският час от 21 ч. до 5 ч. сутринта.

Йоану каза, че страната се подготвя за програмата за ваксиниране на населението, а процесът ще бъде обявен скоро и отново подчерта, че за всички граждани, които искат да бъдат ваксинирани, ваксината ще бъде безплатна.

Вчера в Кипър бяха съобщени общо 419 нови случая на 4208 PCR теста, рекорден брой новозаразени за ден и пет души починаха.

В кипърските болници са хоспитализирани 115 души, 21 от които са в тежко състояние.

От началото на епидемията е съобщено за 68 смъртни случая от общо 13 286 заразени.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук