Георги Свиленски: Извънредният труд няма да става доброволно, а доброзорно
Извънредният труд няма да става доброволно, а доброзорно. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на дебата по второто четене на Кодекса на труда, предаде Агенция „Фокус“. „Вече почва да става ясно каква е целта на този законопроект. Ако в началото г-н Адемов посочи 6 или 7 случая, записани […]

Извънредният труд няма да става доброволно, а доброзорно. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на дебата по второто четене на Кодекса на труда, предаде Агенция „Фокус“.

„Вече почва да става ясно каква е целта на този законопроект. Ако в началото г-н Адемов посочи 6 или 7 случая, записани в закона, сега разбрахме, че когато машината във фабриката на г-жа Караянчева и тя ще изпълни поръчката, ще трябва да накара работниците да работят извънредно. Разбрахме, че и в болниците ще трябва хората да работят извънредно. Въпросът е колко може да бъде това извънредно. Защо 300 часа? Защо не са 200. Казвате работниците искат. Досега не съм чул един работник да е излязъл и да е подкрепил това предложение. Казвате ще става доброволно. Как ще става доброволно, като те не го искат? Ще стане доброзорно“, коментира Свиленски.

„Сърдите се, когато ние се противопоставяме. Позволявате си да ни обиждате, да казвате, че лъжем, че спекулираме. Поне използвайте по-възпитани думи. Ние сме тук представители на тези хора, на работниците. Ние сме длъжни да защитаваме техните права, както вие защитавате вероятно други права“, допълни още Георги Свиленски.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук