Борис Джонсън отива в Брюксел за среща с Урсула фон дер Лайен
С полет от Лондон до Брюксел британският премиер Борис Джонсън отива за среща тази вечер с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в опит за довеждане до успешен край на изпадналите в задънена улица преговори за търговските отношения между Обединеното кралство и ЕС след Брекзит. Времето за сделка изтича. Крайният срок е 31 […]

С полет от Лондон до Брюксел британският премиер Борис Джонсън отива за среща тази вечер с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в опит за довеждане до успешен край на изпадналите в задънена улица преговори за търговските отношения между Обединеното кралство и ЕС след Брекзит.

Времето за сделка изтича. Крайният срок е 31 декември. Двамата политици ще разговарят на работна вечеря за изглаждане на различията особено по трите основни спорни въпроси:  риболовните права, правилата за честна конкуренция и механизма на прилагане и съблюдаване на новите разпоредби.

Източник от британското правителство заяви, че напредък на политическо ниво може да доведе до подновяване на преговорите през следващите дни между екипите на Дейвид Фрост и Мишел Барние.

Източникът обаче отбеляза, че е „важно да бъдем реалисти, че споразумение може и да не бъде постигнато“. Вицепремиерът Майкъл Гоув заяви, че е необходимо „раздвижване и от двете страни, но Обединеното кралство иска да контролира собствените си правила и норми“.

Политическият редактор на Би Би Си Лора Кюнсбърг коментира, че ако Джонсън и Фон дер Лайен могат да се погледнат очи в очи и да приемат, че са възможни компромиси, тогава все още има шанс за сделка. Ако те пожелаят да сключат пакт помежду си, че ако единият отстъпи и другият ще отстъпи, тогава теоретически техническите преговорите ще бъдат подновени.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук