„Автомагистрали“ ЕАД не се притеснява от одит на Сметната палата
„Автомагистрали“ ЕАД не се притеснява от одит на дружеството от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажем пълно съдействие, заявиха от дружеството. Категорично заявяваме, че „Автомагистрали“ ЕАД има капацитета да поеме възложените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правят. Всички те са сключени […]

„Автомагистрали“ ЕАД не се притеснява от одит на дружеството от страна на Сметната палата. И ако такъв бъде възложен, ще окажем пълно съдействие, заявиха от дружеството.

Категорично заявяваме, че „Автомагистрали“ ЕАД има капацитета да поеме възложените от Агенция „Пътна инфраструктура“ обекти. Дружеството няма незаконни договори, каквито опити за внушения се правят. Всички те са сключени при спазване на процедурите, предвидени в българското законодателство, подчертават.

Напомняме, че различните обекти на компанията са в различна степен на подготовка и не се извършват строителни работи по всички едновременно. За ангажираните в строителния бранш е известно, че подготвителната работа отнема много повече време от самото строителство. Както и че е честа практика фирмите да си преотдават тежка механизация.

При добър мениджмънт се създава добра организация на работа и изпълнението на обектите върви по план. За нас най-важният обект е довършването на автомагистрала „Хемус“ и искаме да уверим българските граждани, че работата по нея е с високо качество и ще е готова във вече обявения прогнозен срок.

Най-верният показател за управлението на дружеството са неговите финансови показатели.

За 2019 г. „Автомагистрали“ ЕАД е генерирало печалба от ‪6 764 000 лева. За тази година показателите също са добри и ще бъдат обявени в предвидения от закона срок – 30 юни 2021 г.

Продължаваме с отговорност да изпълняваме поетите ангажименти по сключените договори с АПИ, а политическите коментари ще оставим на политиците.

Изявлението е в отговор на внесиния от БСП проект на решение в Народното събрание, с което на Сметната палата да се възложи извършване на одит на държавното дружество „Автомагистрали“. Предложението е проверката да обхваща периода 1 януари 2016 г. – 31 декември 2020 г.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук