90-годишна британка е първата в света, ваксинирана срещу коронавируса извън клинични изпитания
Британка на 90-годишна възраст стана първият човек в света, ваксиниран срещу COVID-19 извън клиничните изпитания, предаде телевизионният канал Sky News, съобщи агенция „Фокус“. Съобщава се, че Маргарет Кийнън, жителка на Ковънтри, Уест Мидландс, е била ваксинирана с препарата на Pfizer/BioNTech 6:30 часа местно време (8:30 часа българско време) в университетската болница в Ковънтри. Маргарет казва, […]

Британка на 90-годишна възраст стана първият човек в света, ваксиниран срещу COVID-19 извън клиничните изпитания, предаде телевизионният канал Sky News, съобщи агенция „Фокус“.

Съобщава се, че Маргарет Кийнън, жителка на Ковънтри, Уест Мидландс, е била ваксинирана с препарата на Pfizer/BioNTech 6:30 часа местно време (8:30 часа българско време) в университетската болница в Ковънтри.

Маргарет казва, че за нея е „привилегия“ и „най-добрият подарък за ранен рожден ден, който бих могла да си пожелая“, тъй като това би означавало, че тя може да прекарва време със семейството и приятелите си през Новата година“.

На 2 декември Великобритания стана първата държава, която сертифицира ваксината, произведена от Pfizer/BioNTech за масово използване след приключване на всички клинични изпитания.

Две други ваксини – от американската Moderna и от британската AstraZeneca (създадена в сътрудничество с университета в Оксфорд) – също са в процес на разглеждане от регулатора, но остава неясно кога те ще бъдат одобрени за употреба.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук