Студентски празник под сянката на пандемията
Не се допуска cъбирaнeтo нa пoвeчe oт 15 души нa eднo мяcтo Тази години студентският празник премина под сянката на пандемията. Заради противоепидемични мерки, традиционните масови събирания са забранени. Ресторантите и дискотеките, които по традиция приемат празнуващите, са затворени. Позволени са събиранията до 15 души. Затова масово къщите за гости и студентските общежития останаха възможните […]

Не се допуска cъбирaнeтo нa пoвeчe oт 15 души нa eднo мяcтo

Тази години студентският празник премина под сянката на пандемията. Заради противоепидемични мерки, традиционните масови събирания са забранени. Ресторантите и дискотеките, които по традиция приемат празнуващите, са затворени.

Позволени са събиранията до 15 души. Затова масово къщите за гости и студентските общежития останаха възможните опции за празненство.

За Анета, Илиян и Ангел организацията започва още по обед. Разказват, че са решили да се съберат, защото учат онлайн и вече рядко се виждат. Категорични са, че ще внимават и ще се съберат само 7-8 души.

От Националното представителство на студентските съвети са призовали празнуващите да спазват мерките. „Ние направихме апел към студентските съвети да се уведомят домовите съвети на съответното висше училище, за да може да има някакво наблюдение“, обясни Даниел Парушев от НПССБ, предава bTV.

Според зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова студенти са достатъчно съвестни, за да се съобразят със заповедта на министъра и да празнуват, спазвайки всички ограничения.

Oбщинcкитe влacти и пoлициятa пo мecтa щe cлeдят дaли ce cпaзвaт прoтивoeпидeмичнитe мeрки и нямa дa дoпуcкaт cъбирaнeтo нa пoвeчe oт 15 души нa eднo мяcтo.

Президентът и премиерът честитиха студентския празник с публикации в социалните мрежи.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук