Спешна помощ: Това не са зелки, а биологични отпадъци
От Спешна помощ в София категорично опровергаха появилата се подвеждаща информация в социалните мрежи, че линейка се използва за транспортиране на зелки. „Във връзка с разпространени снимки в социалните мрежи на линейка, в която спекулативно се твърди, че се превозва зеленчук, Ви информираме, че това е транспортната линейка на Спешна помощ – София, която превозва биологични отпадъци!„, […]

От Спешна помощ в София категорично опровергаха появилата се подвеждаща информация в социалните мрежи, че линейка се използва за транспортиране на зелки.

Във връзка с разпространени снимки в социалните мрежи на линейка, в която спекулативно се твърди, че се превозва зеленчук, Ви информираме, че това е транспортната линейка на Спешна помощСофия, която превозва биологични отпадъци!„, заявиха от Спешна помощ, предава БНТ.

Линейката е заснета тази сутрин на път за екарисажа на Александровска болница. На една от малките снимки ясно се вижда знака за биологичен отпадък. Линейката е оборудвана със звукова и светлинна сигнализация, защото при възникване на рискова ситуация на пътя, трябва да се сигнализира за наличието на застрашаващ продукт„, се казва още в съобщението.

Инсинуации в извънредно тежката ситуация, в която се намира Спешна помощ и цялата здравна система, са меко казано нередни!„, заявяват с право от Спешна помощ.

Колаж от снимки с линейката, на които не се вижда добре с какво е натоварена, се разпространява от сутринта лавинообразно във Фейсбук. Хората, които разпространяват колажа, твърдят, че в линейката има зелки.

В друг пост в социалната мрежа обаче са качени три отделни снимки, на които съвсем ясно се различават жълти чували със знака за биологичен отпадък.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук