Пребиха и ограбиха 89-годишен дядо за 30 лева в плевенско село
38-годишен мъж и двама малолетни са налагали с колове беззащитния мъж по главата и тялото. Счупили мобилния му телефон, за да не може да съобщи за извършеното престъпление в полицията С постановление от 08.12.2020 г. на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура-Плевен, за срок до 72 часа е задържано лицето Д.К., на 38 години, за престъпление по […]

38-годишен мъж и двама малолетни са налагали с колове беззащитния мъж по главата и тялото. Счупили мобилния му телефон, за да не може да съобщи за извършеното престъпление в полицията

С постановление от 08.12.2020 г. на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура-Плевен, за срок до 72 часа е задържано лицето Д.К., на 38 години, за престъпление по чл. 198 от НК.

Д.К. и още две малолетни лица (наказателно неотговорни), в късните часове на 06.12.2020 година, проникнали с взлом в къщата на самотно живущия 89-годишен Х.М.(живущ в село Николаево) и чрез използване на физическа сила (удари с кол в главата и тялото му) отнели парична сума в размер на 30 лева. Извършителите са счупили мобилния телефон на пострадалия, за да не може да съобщи за извършеното престъпление.

Предстои да бъде изготвено и внесено в Районен съд град –Плевен искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме ви, че ден по-рано 74-годишен мъж в старозагорското село Дъбово стана жертва на 24-годишен убиец, който му е отмъкнал 20 лева и телефон.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук