Одобриха правилата за транспортиране и съхранение на „Спутник V“, започва ваксинация
В Московската градска поликлиника No2 всичко е готово за стартиране на масова ваксинация. Гордостта на медицинското заведение е специален хладилник, тъй като ваксината трябва да се съхранява и транспортира при температура от – 18 градуса по Целзий, съобщава „Евронюз“ Този понеделник главният санитарен експерт на Русия и ръководител на „Роспотребнадзор“ Анна Попова одобри правилата за […]

В Московската градска поликлиника No2 всичко е готово за стартиране на масова ваксинация. Гордостта на медицинското заведение е специален хладилник, тъй като ваксината трябва да се съхранява и транспортира при температура от – 18 градуса по Целзий, съобщава „Евронюз“

Този понеделник главният санитарен експерт на Русия и ръководител на „Роспотребнадзор“ Анна Попова одобри правилата за транспортиране и съхранение на „Спутник V“. Уточнява се, че транспортирането ще се извършва по принципа на „студената верига“, когато се осигурява стриктно поддържане на температурния режим на всеки от четирите етапа.

Основният въпрос за всички, дошли през първите дни за ваксинацията, е относно възможните последици:

„Това може да е неразположение и слабост и в рамките на първите 24 часа, температурата може да се повиши до 37 градуса. Но това е много рядко“, казва главният лекар на клиниката Наталия Шиндряева.

Докато пациентът се подлага на медицински преглед, ваксината се размразява. Ваксинациите са противопоказани за хора с хронични заболявания и за бременни жени. Всеки, който е получил първата доза, трябва да се върне след 3 седмици за реваксинация. Списък на възможните нежелани реакции е представен в специално отпечатана брошура.

„Ако руското правителство препоръча тази ваксина за масова ваксинация, аз ще бъда един от онези, които я подкрепят изцяло. За мен е много важно да бъда в безопасност, много е важно моята работа, грижите за пенсионерите, моето преподаване да не създават проблеми или проблеми на никого. „, казва един от пациентите на поликлиника № 2 Дмитрий Козлов, социален работник и учител.

„Всички странични ефекти на ваксината не могат да се сравняват със симптомите на коронавирусна инфекция“, каза Алексей, администратор на Московския еврейски университет.

Схемата за доставка на ваксината до регионите на Русия е разработена, заяви министърът на здравеопазването Михаил Мурашко в понеделник. Той добави, че „е съставен логистичен паспорт на цялата страна, който съдържа информация за всяко място, където ще се извършват ваксинации“.

По-рано руският премиер Михаил Мишустин обяви, че правилата за доставката на коронавирусната ваксина в руските региони ще бъдат одобрени до 8 декември.

Източник Канал3

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук