МО подписва за нови бойни машини на Силите за специални операции
В Министерството на отбраната днес ще бъде подписан договор с българската фирма „САМЕЛ-90” АД за придобиване на бойни машини за Силите за специални операции, предаде БГНЕС.  Договорът е в изпълнение на инвестиционния проект за повишаване на мобилността и защитата на личния им състав. От военното министерство уточняват, че проектът „Повишаване на мобилността и защитата на […]

В Министерството на отбраната днес ще бъде подписан договор с българската фирма „САМЕЛ-90” АД за придобиване на бойни машини за Силите за специални операции, предаде БГНЕС. 

Договорът е в изпълнение на инвестиционния проект за повишаване на мобилността и защитата на личния им състав. От военното министерство уточняват, че проектът „Повишаване на мобилността и защитата на личния състав от Силите за специални операции” е реализиран по реда на Наредбата за критериите и реда за определяне наличието на основни интереси в случаите по чл. 13, ал. 1, т.13, букви „а”, „е” и „ж” и чл. 149, ал. 1, т.2 от Закона за обществените поръчки.

 

Преди по-малко от месец, премиерът Бойко Борисов посети базата за производство на военно оборудване в Самоков и се срещна с ръководството ѝ. Компанията изпълнява поръчки за Бахрейн, Израел и Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия.

 

Договорът ще е на стойност 50 милиона лева за 3 години, отбелязва БНР.

 

 

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук