Кметът на София: Искаме да възстановим и Княжевския, и Драгалевския лифт
Позицията на Столична община е много ясна – искаме да бъдат възстановени Княжевският лифт, впоследствие и Драгалевският лифт, съобразно действащия план на Витоша, който макар изтекъл, е действащ поради липсата на нов. Работим по двата проекта“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде bTV.  „Поискахме и Столичният общински съвет разреши да възложим на външни експерти да […]

Позицията на Столична община е много ясна – искаме да бъдат възстановени Княжевският лифт, впоследствие и Драгалевският лифт, съобразно действащия план на Витоша, който макар изтекъл, е действащ поради липсата на нов. Работим по двата проекта“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде bTV. 

„Поискахме и Столичният общински съвет разреши да възложим на външни експерти да огледат и да дадат становище за възможността за възстановяване на Княжевския лифт. Собственикът обжалва тази заповед. На първа инстанция е потвърдено това решение на СОС и смятам, че може да започнем реализацията му”, обясни Фандъкова.

Тя допълни, че независимо дали собственикът ще съдейства, или не, лифтовете ще бъдат възстановени.

Столичният кмет е получила уверени от собственика, че има желанието да инвестира, но „все нещо се случва, че не се получава“.

„В момента основният ни спор е има ли техническа възможност за възстановяване на Княжеския лифт във варианта, в който е в момента. Първо имахме уверението, че има такава техническа възможност, а след това становището на собственика беше, че няма такава. Бихме искали да проверим това с други експерти“, обясни още Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че за тази дейност са заделени 60 000 лв., но дали ще бъдат използвани всичките, или по-малко – все още не се знае.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук