Икономист: Правителството не иска да обърне внимание на 99 % от фирмите
Правителството се провали в борбата с коронавируса. Но положението с икономическите мерки е не по-малко страшно. Икономическите проблеми ще останат с нас дълго време. Това каза в „Студио Х“ по 7/8 ТВ икономистът Пламен Данаилов. Правителството дават ли си сметка, че 99 процента от фирмите в България са малки. Правителството не иска да обърне внимание […]

Правителството се провали в борбата с коронавируса. Но положението с икономическите мерки е не по-малко страшно. Икономическите проблеми ще останат с нас дълго време.

Това каза в „Студио Х“ по 7/8 ТВ икономистът Пламен Данаилов.

Правителството дават ли си сметка, че 99 процента от фирмите в България са малки. Правителството не иска да обърне внимание на 99 процента от фирмите. Тези предприятия дават прехрана на 1,2 млн. души-повече от служителите в държавния сектор и големите предприятия. Те знаят ли какво значи да ръководиш и управляваш малък бизнес. Това е изключително трудно. Ако мерките не са навременни и адекватни, този бизнес е застрашен.

Преди дни министър Сачева каза, че хората не разбирали мерките. Бизнесът няма нужда да разбира мерките. Правителството трябва да е проактивно. Трябва да се съберат всички мерки и да се разпределят към всички нуждаещи си. Това не се осъществи защото няма т. нар. дигитализация или електронно управление. В държавата има цялата нужна информация, н тя е разпръсната в десетки институции. Понеже няма кой да обедини това знание, няма как да се отговори адекватно.

В момента съм сигурен, че в правителството няма човек, който да знае какви мерки има, как действат и как се кандидатства по тях. Правителството се хвали със стари пари, които бяха пренасочени. Всичко е без ясна визия и идея. Реална помощ от правителството, като заделени, почти няма.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук