ИБ на БСП: За нас всяка дата за парламентарните избори в законно определения срок е приемлива
Определянето на дата за избори е конституционно правомощие на президента. За четири години никога не сме се намесвали в решенията на президентската институция. За нас всяка дата в законно определения срок е приемлива. Това се посочва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП относно определената от президента Румен Радев дата за провеждане на парламентарните избори, […]

Определянето на дата за избори е конституционно правомощие на президента. За четири години никога не сме се намесвали в решенията на президентската институция. За нас всяка дата в законно определения срок е приемлива.

Това се посочва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП относно определената от президента Румен Радев дата за провеждане на парламентарните избори, изпратена от пресцентъра на партията.

В позицията се подчертава, че към датата на издаване на Указа за насрочване на изборите, той трябва да е съобразен с епидемиологичната обстановка.

„Ние продължаваме подготовката си за избори“, се казва още в позицията на социалистите, приета на днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук