Затварянето на фитнес залите ще има и дългосрочни последствия
Заради епидемията фитнес центровете бяха затворени в най-силното ни време, без да има основателна причина. Физическата активност е от голямо значение за запазване физическото и психическото здраве, освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от Covid-19 на такова място. Това убеждение сподели пред Радио София Радка Чернева – управител на“Orange Fitness”. […]

Заради епидемията фитнес центровете бяха затворени в най-силното ни време, без да има основателна причина. Физическата активност е от голямо значение за запазване физическото и психическото здраве, освен това е доказано, че е много малка вероятността да заболееш от Covid-19 на такова място.

Това убеждение сподели пред Радио София Радка Чернева – управител на“Orange Fitness”.

Негативният ефект в този бранш се отразява не само с липсата на работа, а в дългосрочен план хората психологически свикват с мисълта, че тази зали не са безопасни. А вентилацията е отлична. Дезинфекцията се прилага редовно. Човек, ако не се чувства добре, ще отиде по-скоро до аптека, отколкото на фитнес, коментира още Радка Чернева.

Тя не се надява на компенсации, с които да покрие щетите, нанесени от епидемията и ограниченията, налагани със заповеди на министъра на здравеопазването.

Подробности чуйте в звуковия файл:

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук