Започва изборът на офертите за покупка на машини за гласуване
Подготовката за предстоящите парламентарни избори започва. Днес в Централната избирателна комисия (ЦИК) предстои заседание на Комисията за извършване на подбор и преговори с участниците, разглеждане, оценка и класиране на офертите за покупка на машини за гласуване. То е насрочено за 13 ч., съобщи Канал 3. Депутатите приеха изменения в законодателството, които гарантират освен традиционнното гласуване […]

Подготовката за предстоящите парламентарни избори започва. Днес в Централната избирателна комисия (ЦИК) предстои заседание на Комисията за извършване на подбор и преговори с участниците, разглеждане, оценка и класиране на офертите за покупка на машини за гласуване. То е насрочено за 13 ч., съобщи Канал 3.

Депутатите приеха изменения в законодателството, които гарантират освен традиционнното гласуване с бюлетина, да има и електронно чрез машини. Очакванията са за закупуване на над 9000 устройства чрез обществена поръчка. Предстои и ЦИК да реши в кои секции ще има възможност за машинно гласуване. Изискването е това да е в местата с над 300 регистрирани предварително избиратели.

Знае се вече, че машинно гласуване няма да има за сънародниците ни в чужбина.

Междувременно вчера президентът Румен Радев каза, че ще насрочи изборите за 28 март 2021 г. Той призова отговорните институции да гарантират правото на всеки един гражданин да гласува независимо дали той е под карантина или не.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук