Завърши участието на фрегатата „Смели“ в операцията на НАТО в Средиземно море „Sea Guardian”
По време на участието си в операцията на НАТО в Средиземно море по морска сигурност „Sea Guardian” екипажът на фрегатата „Смели“ изпълни успешно задачите по наблюдение на надводната обстановка, свързани със сигурността на корабоплаването, и по взаимодействие в тактическата група. Българските военни моряци извършиха наблюдение на 181 кораба, установиха комуникация с 43 кораба от търговския […]

По време на участието си в операцията на НАТО в Средиземно море по морска сигурност „Sea Guardian” екипажът на фрегатата „Смели“ изпълни успешно задачите по наблюдение на надводната обстановка, свързани със сигурността на корабоплаването, и по взаимодействие в тактическата група. Българските военни моряци извършиха наблюдение на 181 кораба, установиха комуникация с 43 кораба от търговския трафик и опознаха над 263 въздушни цели, повечето от които са граждански, съобщават от пресцентъра на МО.

На 7 декември 2020 г. фрегатата „Смели“ участва в учението „Crystal Sea – 2020“, съвместно с корветата „LAHAV“ и патрулен кораб „ROMAH“ от Военноморските сили на Израел и фрегатата „SPETSAI“ от Военноморските сили на Република Гърция.
Отработени бяха действията по проверка на търговски кораб със съмнително поведение, оказване на медицинска помощ и евакуация на пострадали военнослужещи, търсене и спасяване на море. Целта на учението беше да се подобри взаимодействието, да се отработят процедурите, готовността и реда за евакуиране и оказване на медицинска помощ на тежко пострадали военнослужещи от сили на НАТО и държава, която не е член на Алианса.

От началото на задграничното си плаване в края на октомври до сега фрегатата „Смели“ е проплавала общо 6390 морски мили. Предстоят още 430 морски мили до последното заставане във военноморска база Аксаз – Република Турция, а след това – най-чаканите 724 морски мили, след които фрегатата „Смели” ще акостира в Пункта за базиране – Варна.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук