Ефективност от 97% на Covid ваксината на китайската фирма Sinovac
Кандидатът за коронавирусна ваксина на китайската биофармацевтична компания Sinovac Biotech – CoronaVac показва 97%-а ефективност в ранния етап на проучването в Индонезия, заяви във вторник производителят на ваксини от индонезийския град Бандунг – Bio Farma, цитиран от БНР. През август компаниите Bio Farma и Sinovac стартираха 6-месечния пробна ваксинация в Индонезия при 1620 доброволци на […]

Кандидатът за коронавирусна ваксина на китайската биофармацевтична компания Sinovac Biotech – CoronaVac показва 97%-а ефективност в ранния етап на проучването в Индонезия, заяви във вторник производителят на ваксини от индонезийския град Бандунг – Bio Farma, цитиран от БНР.

През август компаниите Bio Farma и Sinovac стартираха 6-месечния пробна ваксинация в Индонезия при 1620 доброволци на възраст между 18 и 59 години, половината от които получиха плацебо.

През ноември, публикувано в медицинското списание The Lancet Infectious Diseases проучване показва, че ваксината CoronaVac вероятно ще предизвика бърз имунен отговор у участниците въз основа на техния опит с други ваксини и данни от предклинични тестове върху животни.

Междувременно през уикенда Индонезия получи първата си партида ваксина CoronaVac на китайската форма Sinovac.

Първата пристигнала партида е от 1,2 милиона дози, а следващата пратка от 1,8 милиона дози трябва да пристигне в началото на януари.

Високият процент на ефикасност на кандидат ваксината CoronaVac е важен, тъй като би позволил и други страни в азиатския регион, особено на тези от Югоизточна Азия, да се възползват от нея, тъй като редица от тези държави вече са сключили сделки с Китай за ваксини срещу коронавирус.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук