В Германия готвят още по-строги мерки срещу пандемията
Германските лидери се изказаха за по-строги ограничения с цел да се ограничи разпространението на коронавирусната инфекция. Това е само няколко дни, след като страната регистрира най-високия брой новозаразени за ден, предаде Ройтерс, цитирана от novini.bg. Канцлерката Ангела Меркел каза пред свои колеги съпартийци и депутати от управляващия парламентарен блок, че наложените карантинни мерки със затваряне […]

Германските лидери се изказаха за по-строги ограничения с цел да се ограничи разпространението на коронавирусната инфекция. Това е само няколко дни, след като страната регистрира най-високия брой новозаразени за ден, предаде Ройтерс, цитирана от novini.bg.

Канцлерката Ангела Меркел каза пред свои колеги съпартийци и депутати от управляващия парламентарен блок, че наложените карантинни мерки със затваряне на ресторанти и барове и с ограничение на броя на клиентите в магазините, са недостатъчни да поставят вируса под контрол.

„Положението става все по-сериозно: тези мерки няма да се окажат достатъчни, за да прекараме една сравнително нормална зима“, каза тя на срещата, цитирана от един от участниците в нея.
Броят на новозаразените всеки ден вече не расте така бързо, както преди, но стагнира на едно доста високо равнище, като в сряда дори достигна и рекорд от началото на пандемията.
Премиерът на южната провинция Бавария Маркус Зьодер, където се регистрират и най-много смъртни случаи от вируса, изрази увереност, че регионалните и националните лидери ще се съгласят да приемат по-твърди мерки преди Коледа.
Предишната договорка бе мерките да не се променят преди 10 януари, предаде БТА.
Макар че ваксините, на които се разчита да спрат епидемията, са вече на път, броят на наличните дози е ограничен, което означава, че само някои групи – най-вече възрастните хора, могат да очакват да бъдат ваксинирани през зимата, съобщи група експерти вчера.
Някои провинции вече действат изпреварващо и на своя глава. От сряда хората в Бавария ще могат да излизат от домовете си само по неотложни причини, а в места с най-нисък брой заразени ще се налага и местен вечерен час.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук