Българското посолство в Скопие: Изпълнението на Договора е условие за преговорите с ЕС
Поддържането на добросъседски отношения и спазването на Договора с България са важните условия за започването на предприсъединителни преговори. Това се казва в позиция на българското посолство в Скопие. „Днес след полагане на цветя пред паметника на Св. Климент Охридски в НУБ „Св. Климент Охридски, вицепремиерът, отговарящ за европейските въпроси Никола Димитров обяви: „През март решението на […]

Поддържането на добросъседски отношения и спазването на Договора с България са важните условия за започването на предприсъединителни преговори. Това се казва в позиция на българското посолство в Скопие.

„Днес след полагане на цветя пред паметника на Св. Климент Охридски в НУБ „Св. Климент Охридски, вицепремиерът, отговарящ за европейските въпроси Никола Димитров обяви: „През март решението на ЕС за започване на преговори по македонския въпрос беше без условия“.

Във връзка с това припомняме заключенията на Съвета на ЕС за започване на преговори с Република Северна Македония от 25 март 2020 г.

В тях се казва следното:

„Добросъседските отношения и регионалното сътрудничество продължават да бъдат основни елементи от процеса на разширяване, както и от процеса на стабилизиране и асоцииране.

Съветът припомня, че е важно да се постигат осезаеми резултати и да се прилагат добросъвестно двустранните споразумения, включително Преспанското споразумение с Гърция и Договорът за добросъседски отношения с България, като част от процеса на разширяване“, се казва в позицията на нашето посолство. 

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук