Бойко Борисов ще се ваксинира срещу Ковид-19
Премиерът вярвал в науката Премиерът Бойко Борисов ще се ваксинира срещу COVID-19, въпреки че преболедува вируса. Така от Министерския съвет са отговорили на запитване на “24 часа”, след като ден по-рано президентът Румен Радев направи коментари, подкрепящи тезите на противниците на ваксините. Според социологически изследвания 48% от българите не биха се ваксинирали. Премиерът вярва в науката […]

Премиерът вярвал в науката

Премиерът Бойко Борисов ще се ваксинира срещу COVID-19, въпреки че преболедува вируса.

Така от Министерския съвет са отговорили на запитване на “24 часа”, след като ден по-рано президентът Румен Радев направи коментари, подкрепящи тезите на противниците на ваксините. Според социологически изследвания 48% от българите не биха се ваксинирали.

Премиерът вярва в науката и ще си сложи ваксина, категорични са от правителството. Той щял да обяви лично решението си на Европейския съвет в четвъртък.

Борисов се присъединява към вълната политици, готови публично да се имунизират, за да насърчат и обикновените граждани да го направят. Ваксинация в телевизионен ефир обявиха бивши американски президенти. Кралица Елизабет също се очаква да направи имунизацията си публична.

Кампания “за” ваксинирането срещу вируса започна във фейсбук бившият министър на отбраната и на външните работи и настоящ специален координатор за Близкоизточния мирен процес на генералния секретар на ООН Николай Младенов.

I Will Take A COVID-19 Vaccine (“Аз ще си сложа ваксина срещу COVID-19” – от англ.), гласи специална рамка за профилната му снимка в социалната мрежа, която той постави, и с личния си пример призова и други да променят снимките си.

Днес си сложих рамка на снимката във фейсбук, че ще си сложа ваксина срещу COVID-19. Разбира се, приоритетът трябва да бъде на хората на първа линия— доктори, медицински сестри, учители, полицаи, както и най-рисковите контингенти— възрастните хора, нашите родители и хронично болните”, написа Младенов.

Часове по-късно примерът му бе последван от десетки, но се оказа, че подобна рамка за профилна снимка на български език няма. Тъкмо обратното. Има рамка, която призовава да не се слага от ваксината.

С голяма изненада открих, че ако искам да си сложа рамка със същото съдържание на български, единствената ми опция е да кажа, че НЯМА да си сложа ваксина… Странно, нали? Обръщам се с молба към всички във фейсбук, които знаят как се правят тези неща— нека да помогнат, като направят рамка в ПОДКРЕПА на ваксинирането срещу COVID-19”, призова Младенов.

Сред политиците и медиците ни този личен пример със слагането на рамка с призив е тенденция, но темата все още не е “ваксина”, а “дисциплина”. В последните месеци депутати и кметове от ГЕРБ зоват през портретите си “Бъди отговорен”, “Доброто ще победи” и “Ще се справим заедно”.

От опозицията някои също дават личен пример за носенето на маски. Зам.-председателят на парламента от БСП Кристиан

Вигенин е с маска на профилната си снимка. “Останете вкъщи” – гласи рамка около профилната снимка на шефа на “Пирогов” Асен Балтов.

Много голям е броят на медиците в София, които искат да си поставят ваксина. Затова в столицата е удължен срокът за съставяне на списъците с желаещи лекари, които искат да се ваксинират срещу COVID-19 до понеделник, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук