Ясно е как и къде ще се съхраняват първите ваксини срещу КОВИД-19 у нас
Страната ни е готова да посрещне първите дози Очаква се днес да бъде готова локалната логистична организация по разпределението и поставянето на ваксините срещу коронавирус у нас, предава bTV. Новината съобщи в края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов. След посещение в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗЛБ) той обяви, че страната ни […]

Страната ни е готова да посрещне първите дози

Очаква се днес да бъде готова локалната логистична организация по разпределението и поставянето на ваксините срещу коронавирус у нас, предава bTV.

Новината съобщи в края на миналата седмица премиерът Бойко Борисов. След посещение в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗЛБ) той обяви, че страната ни вече е готова да посрещне първата доставка на ваксини срещу COVID-19.

В центъра, където се помещава и „Булбио“, са разположени специализирани хладилници с температурен режим – 71  градуса. В един хладилник могат да се съхраняват над 100 000 дози от ваксината. 

Такива хладилници вече трябва да са монтирани в Столичното РЗИ и РЗИ-Бургас.  Имунизацията ще е безплатна и доброволна, обяви още министър-председателят.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук