Фон дер Лайен: Няма условия за финализиране на сделката с Лондон
След проведения  90-минутен разговор между председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и премиера на Великобритания Борис Джонсън, Би Би Си публикува съвместното им изявление. „Съгласихме се, че не са налице условия за финализиране на споразумението поради оставащите значителни различия по три критични въпроса: равни условия, управление и риболов“, пише в него. „Помолихме нашите главни […]

След проведения  90-минутен разговор между председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и премиера на Великобритания Борис Джонсън,

Би Би Си публикува съвместното им изявление.

„Съгласихме се, че не са налице условия за финализиране на споразумението поради оставащите значителни различия по три критични въпроса: равни условия, управление и риболов“, пише в него.

„Помолихме нашите главни преговарящи и техните екипи да подготвят преглед на оставащите разлики, които да бъдат обсъдени на физическа среща в Брюксел през следващите дни“, се казва в съвместното изявление.

В своя акаунт в Twitter Фон дер Лайен написа: „С Борис Джонсън направихме равносметка на преговорите. Условията за споразумение не са налице поради оставащите различия по критични въпроси.“ Помолихме нашите главни преговарящи да подготвят преглед на оставащите различия, които да бъдат обсъдени лично през следващите дни.

Същото написа в профила си в Twitter и Борис Джонсън.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук