СЗО: Задължителното ваксиниране срещу коронавирус не е необходимо
Световната здравна организация не смята, че ваксината срещу коронавирус трябва да бъде задължителна, заяви Кейт О`Браъйн – ръководител на департамента по имунизации на СЗО. Сходно е и мнението на директора на програмата на СЗО по извънредните ситуации Майкъл Райън, според когото организирането на ваксинацията трябва да се извършва внимателно и да се води диалог с […]

Световната здравна организация не смята, че ваксината срещу коронавирус трябва да бъде задължителна, заяви Кейт О`Браъйн – ръководител на департамента по имунизации на СЗО.

Сходно е и мнението на директора на програмата на СЗО по извънредните ситуации Майкъл Райън, според когото организирането на ваксинацията трябва да се извършва внимателно и да се води диалог с хората по този въпрос, за да бъдат те убедени в необходимостта да се ваксинират.

Той каза, че има определени обстоятелства, при които правителствата може да изискат задължително ваксиниране, но е по-добре такива стъпки да бъдат избягвани.

Значително по-добре би било да се информира населението, като се обясни какви са предимствата на ваксината, за да могат хората доброволно да участват в това.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук