Руски мафиот, издирван за убийства, е заловен у нас с фалшив паспорт
47-годишният Владислав Мухин е член на бандата на Федя от Казан Търсят го от 1998 г., когато според разследването е застрелял двама лидери на конкурентни групировки Издирван от Русия за 2 гангстерски убийства в град Казан вече 3 месеца е в столичен арест и чака екстрадиция в родината си, съобщава в. “24 часа”. Това е 47-годишният Владислав Мухин, […]

47-годишният Владислав Мухин е член на бандата на Федя от Казан

Търсят го от 1998 г., когато според разследването е застрелял двама лидери на конкурентни групировки

Издирван от Русия за 2 гангстерски убийства в град Казан вече 3 месеца е в столичен арест и чака екстрадиция в родината си, съобщава в. “24 часа”. Това е 47-годишният Владислав Мухин, който е член на т. нар. банда на Федя с лидер Фердинант Юсупов. Според прокуратурата в Русия групировката е ликвидирала бизнесмени и свои конкуренти в престъпния свят, а Мухин е сочен за физически убиец на две от жертвите.

В Русия го издирват от 1998 г., а от 2014 г. – и по света, с червена бюлетина на Интерпол. На 27 август късно вечерта на летище София каца самолет от Тел Авив. Един от пътниците подава паспорта си на граничните полицаи. Документът е издаден от Израел и на снимката е мъжът, който се легитимира с него като гражданин на държавата. Полицаите обаче решават да направят справка, защото документът изглежда съмнителен. Оказва се фалшив. “Израелецът” е задържан и започват проверки за самоличността му. Оказва се, че е руският гражданин Владислав Мухин, роден в град Казан и обявен за международно издирване заради убийства по искане на Интерпол-Москва. Мухин е задържан първо по Закона за МВР, а после и от съда за срок от 40 дни. До Русия е изпратена информация, че издирваният е арестуван у нас. На 23 септември, в срока на 40-дневното задържане, в Министерството на правосъдието получават молба за екстрадицията му от заместник генералния прокурор на Руската федерация.

Приложени са документи с доказателства, че Мухин се разследва от специален отдел за тежки дела в Следствения комитет на Руската федерация, както и снимки и отпечатъците му, които съвпадат с тези на МВР при проверката на самоличността му. Обвиненията срещу Владислав Мухин са за участие във въоръжената банда на Фердинант Юсупов-Федя и за убийства.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук