Проф. Александър Маринов: Атаките срещу президента за датата на изборите са търсене на теле под вола
Всякакви интерпретации са възможни за датата на изборите. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“, политологът Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава. „Няма никакво значение на коя дата ще са изборите. У нас има склонност да се правят бакалски сметки и да се търси под вола теле. Ако изборите […]

Всякакви интерпретации са възможни за датата на изборите.

Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“, политологът Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава.

„Няма никакво значение на коя дата ще са изборите. У нас има склонност да се правят бакалски сметки и да се търси под вола теле. Ако изборите се проведат два месеца по-късно, това не означава, че коронавирусът ще си е отишъл. Това, че държавата не е готова да проведе изборите по правилата, е абсолютно вярно. Ясно е, че в сегашния си вид Изборният кодекс не позволява дистанционно гласуване, което други държави отдавна са осъзнали. Машинното гласуване ще се проведе с допотопни машини“, обясни проф. Александър Маринов.

Според него атаките срещу президента започнаха още преди да встъпи в длъжност. Проф. Маринов не вижда причина за тях, освен ако не се боят от Румен Радев.

Всички, които го атакуват, каза той, заедно не могат да съберат толкова доверие, колкото има президентът сред народа.
Политологът допълни, че държавният глава се радва на широка обществена подкрепа и окачестви опонентите му като вълци в овчи кожи, каквито всъщност представлява българският политически елит.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук