Президентът Радев: Изборите трябва да са на 28 март
Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирании машини, с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Това заяви държавният пред журналисти. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха днес цветя пред паметника […]

Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирании машини, с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве.

Това заяви държавният пред журналисти.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха днес цветя пред паметника на Никола Вапцаров на ул. „Московска“ 6 по случай 111-ата годишнина от неговото рождение, предаде репортер на Novini.bg.

Пред медиите държавният глава припомни, че поетът Вапцаров е надживял посредствеността и е останал в нашата история. Подчерта, че той е бил антифашист, борещ се за голяма кауза. И днес, когато има показателства върху демократичните ценности е важно да почитаме тази борба, заяви Радев.

Държавният глава коментира спекулациите, че парламентарните избори могат да бъдат отложени заради пандемията.

„Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини както е по закона. И със всички мерки за осигуряване сигурността на избирателите“, подчерта той.

28 март е датата, за която той би издал указ за провеждането на изборите, стана ясно от думите му.

По повод на очакваната ваксинация за COVID-19 Румен Радев каза, че би се ваксинирал едва когато минат всички застрашени групи, за които е препоръчителна тази ваксинация.

„Да изчакаме да видим дали ще стигнат за всички“, заръча президентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък иронично добави, че трябва да изчакаме, защото ситуацията може да се окаже като онази „с едни прахчета, които не пристигнаха“.

Румен Радев не пропусна да разкритикува решенията на правителството. Този път той каза, че не приема идеята да се назначи прокурор, който да има възможност да разследва главния прокурор.

„Управляващите даже вече не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор. Какво ни предлагат те? Имитацията на реформи само издава тяхната цел да се бетонира статуквото“, коментира Радев.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук