Президентът: Изборите трябва да са на 28 март – с машини и минимален риск за здравето
„Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве“ Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, предава dir.bg По думите му, трябва да се създадат необходимите […]

„Изборите трябва да са на 28 март. Те трябва бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве“

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, предава dir.bg

По думите му, трябва да се създадат необходимите условия от всички, от които зависи това – изборна администрация, изпълнителна власт.

Президентът направи коментара си, след като поднесе цветя на паметника на Никола Вапцаров по повод 111 г. от рождението на поета антифашист.

„Той е символ на една свята кауза, която в последните години новите ревизионери се опитват да изтрият от историята ни, каза държавният глава. Затова точно днес, когато отново имаме ежедневни посегателства върху демократичните ценности, е важно да почитаме паметта на такива хора, които отдадоха живота на борбата срещу фашизма, които мечтаеха за справедливост и се жертваха за свободата.

Управляващите вече не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор“, каза президентът по повод идеята на ГЕРБ да има прокурор, който да разследва главния прокурор. „Имитацията на реформи издава само целта на управляващите – да се бетонира статуквото.“

По отношение на ваксините срещу коронавируса Румен Радев заяви, че очаква експертите от ръководството на българското правителство да обединят своите мнения. Запитан дали ще свика Консултативния съвет за национална сигурност за ваксините, държавният глава отсече:

Какво очаквате от КСНС? Разяснил съм отдавна поради какви причини аз не свиквам този КСНС. Това е изключително експертен въпрос. Очаквам експертите от ръководството на българското правителство да обединят своите мнения„.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук