Писма до Лапландия: Децата искат от Дядо Коледа играчки с… маски (ВИДЕО)
Три седмици преди Коледа хиляди детски писма от цяла България тръгват към Лапландия. За съжаление пандемията с коронавируса повлия и на детските желания. Те си поръчват кукли и роботи с маски, предава Нова тв. „Мили Дядо Коледа, тази година съм слушал много. Освен това, започнах тренировки по плуване и ходя на уроци по математика“. Това […]

Три седмици преди Коледа хиляди детски писма от цяла България тръгват към Лапландия. За съжаление пандемията с коронавируса повлия и на детските желания. Те си поръчват кукли и роботи с маски, предава Нова тв.

„Мили Дядо Коледа, тази година съм слушал много. Освен това, започнах тренировки по плуване и ходя на уроци по математика“. Това е написал 5-годишният Влади в своето писмо до Дядо Коледа. И се надява Добрият старец да сбъдне желанията му.

Повече от 400 деца от Пловдив пуснаха вече своите писма до добрия старец и чакат с нетърпение отговор от него. Диана Ранчева е българският помощник на Дядо Коледа. Помни всяко писмо, минало през ръцете й.

„Една част от желанията им е свързана с получаването на играчки с маски. Примерно имаше мъжка кукла Барби – Кен с маска, магаренца, динозаври пак с такива атрибути“, разказва Диана Ранчева, началник ТД ”Български пощи”- Пловдив.

Заради изолираната среда, в която учат и живеят, другите желани от децата подаръци са компютри, лаптопи и таблети. Някои от тях молят Добрия старец за Коледа да върне родителите им от чужбина вкъщи.

„Много са трогателни тези писма. Здравето също се поставя на едно от първите места. Децата мечтаят всичките им близки да са здрави“, добавя Ранчева.

За да пристигне благополучно всяко писмо до Лапландия, децата трябва четливо и правилно да напишат имената си, точния си адрес и естествено – кой е получателят. Всяко дете ще получи отговор от него, а за най-красивите послания ще има и награди.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук