Д-р Антъни Фаучи: Възможно е ваксинираните да продължават да предават заразата
„Да, възможно е “, заяви д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ, пред Джон Берман от Си Ен Ен, попитан дали хората все още могат да предават COVID-19, след като са били ваксинирани. „Ще знаем отговора на това, след като наблюдаваме хората по-дълго“, каза той. „Мисля, че със […]

„Да, възможно е “, заяви д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ, пред Джон Берман от Си Ен Ен, попитан дали хората все още могат да предават COVID-19, след като са били ваксинирани.

„Ще знаем отговора на това, след като наблюдаваме хората по-дълго“, каза той.

„Мисля, че със сигурност е възможно. Основната крайна точка за ваксината е клинично разпознаваемо заболяване“, обясни Фаучи.

„В крайна сметка ще разберем дали предотвратява клинично разпознаваемо заболяване, но ако все още има някакъв вирус в носната лигавица на човек, това е възможно, все още предполагаме, не знаем“, каза Фаучи.

Той добави, че интересното е, че „може дори да имате вирус в носната лигавица, усилването на имунната система, което получавате от ваксината, би могло да направи нивото на вируса там толкова ниско, че макар и да сте заразени ще бъде много по-трудно за да предадете тази инфекция на друг човек.

Фаучи каза, че това е възможност, но „сега не знаем отговора, но ще го намерим. Това е част от проследяването на изследването на ваксината. “

Фаучи заяви в понеделник, че въздействието на ваксините върху смъртността няма да бъде незабавно, но ще дойде.

„Няма да е веднага“, отговори Фаучи на Джон Берман от Си Ен Ен, поради времевата рамка.

Вземайки за пример здравните работници и уязвимите хора в домовете за възрастни хора, Фаучи обясни, че за да се получи имунитет, ще са необходими седем до десет дни..

„Вероятно няма да видите измеримо намаление в продължение на поне няколко седмици, ако не и повече“, каза Фаучи.

Но ще дойде, гарантирам го. Ако успеем да ваксинираме правилните хора навреме и след това преминете към следващото ниво, няма съмнение, че ваксината ще може да обърне това “, каза той. / БГНЕС

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук