Депутати от БСП продължават да реагират на нуждите в ковид кризата
Два кислородни концентратора „Copmact 525“ дариха народните представители Явор Божанков и Валентин Ламбев от Парламентарната група на „БСП за България” за пациентите с дихателни проблеми в ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Горна Оряховица. В дарителската акция се включиха и местни общински съветници, съобщават от пресцентъра на БСП. Явор Божанков обясни жеста като реакция […]

Два кислородни концентратора „Copmact 525“ дариха народните представители Явор Божанков и Валентин Ламбев от Парламентарната група на „БСП за България” за пациентите с дихателни проблеми в ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Горна Оряховица. В дарителската акция се включиха и местни общински съветници, съобщават от пресцентъра на БСП.

Явор Божанков обясни жеста като реакция на потребността от апаратура в болницата: „Концентраторите са портативни и могат бързо да се прехвърлят спрямо нуждите. Според медици от болничното заведение в момента всеки, който търси помощ в болницата, има нужда от кислород”.

Депутатът-социалист, който е родом от Горна Оряховица, посочи още: „Дарителството не може да замести ролята на държавата. Ще продължим акцията и в други общини. Ще изискваме обаче и държавата да си върши работата”.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук