Даниел Стефанов: Очаквам ниска избирателна активност през март
„Епидемичната обстановка ще се отрази неблагоприятно върху изборите. Това се случи на много места по света и първият резултат е ниска избирателна активност. Изискват се и допълнителни мерки, които да подсигурят сигурността на хората, които отиват до урните… Изборите няма да са лесни, но не са невъзможни за организиране“. Това каза пред БНР политологът и […]

„Епидемичната обстановка ще се отрази неблагоприятно върху изборите. Това се случи на много места по света и първият резултат е ниска избирателна активност. Изискват се и допълнителни мерки, които да подсигурят сигурността на хората, които отиват до урните… Изборите няма да са лесни, но не са невъзможни за организиране“. Това каза пред БНР политологът и експерт по изборен процес Даниел Стефанов.

Според него никъде по света не се тръгва към нов метод, неизпробван досега на избори:

„При нас е възможно гласуването с преносима урна… Трудно възможен и не много разумен е методът за гласуване по пощата, дори е практически невъзможен… Може да се увеличи броят на местата за гласуване или да се намерят по-големи помещения“.

В предаването „Нещо повече“ Стефанов допълни:

„Проект за електронно гласуване е сложен и отнема години… Гласуването с машини не би могло да помогне в ситуацията с Covid-19, а и според експерти една машина може да крие зараза“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук