В проходите „Петрохан“ и „Превала“ е страшно, въвеждат ограничения
Жълт код за дъжд и сняг в 12 области на Северна България. На прохода „Петрохан” вече вали обилно и макар снежната покривка все още да не е значителна, снегорините са в действие. Температурата в най-високата част на прохода е около минус 3 градуса. Преминаването е само при зимни условия, което означава с технически изправен автомобил […]

Жълт код за дъжд и сняг в 12 области на Северна България. На прохода „Петрохан” вече вали обилно и макар снежната покривка все още да не е значителна, снегорините са в действие. Температурата в най-високата част на прохода е около минус 3 градуса.

Преминаването е само при зимни условия, което означава с технически изправен автомобил и зимни гуми.

През нощта и утре се очаква във високопланинските райони дъждът да преминава в сняг, предупреди АПИ. 

Очакванията за Северна и Северозападна България за високопланинските пояси са за натрупване на 5-10 см, което означава шофиране с повишено внимание. На базата на „Петрохан“ вече са в готовност много тежки машини.

От Агенция „Пътна инфраструктура” уверяват, че са в готовност да действат при по-голямо натрупване на снега.

Сняг заваля по високите места в област Смолян. На Пампорово снежната покривка надхвърля 5 см.

Временно се ограничава движението на тежки коли с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“ поради обилен снеговалеж и почистване. За останалите проходи към момента не се налагат ограничения, те са проходими при зимни условия, съобщават от Областно пътно управление в Смолян.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук