Вълна от съпричастност към децата, които учеха на стар телефон
В знак на благодарност семейството дарява част от подаръците си на други нуждаещи се NOVA се връща в дома на семейството, което месеше хляб, за да спестява пари за интернет за онлайн обучението на двете си момчета – едното на 11, а другото днес става на 8 години. Децата пишеха домашните се на стар мобилен телефон. […]

В знак на благодарност семейството дарява част от подаръците си на други нуждаещи се

NOVA се връща в дома на семейството, което месеше хляб, за да спестява пари за интернет за онлайн обучението на двете си момчета – едното на 11, а другото днес става на 8 години. Децата пишеха домашните се на стар мобилен телефон. Историята им трогна много и веднага, след  репортажа, заваляха имейли и обаждания от цялата страна. За броени дни десетки хора изпратиха каквото могат на семейството, което е поставило учението над всичко друго. Таблети за децата занесе  кореспондентът на телевизията Румяна Попова.

„Почувствахме се уникално, щастливи. Това, което си помислихме, е, че има добри хора. Бяхме останали с чувство, че такива хора не съществуват. Сега знаем, че има добри хора и им благодарим”, каза майката Венцислава.

Тя сподели, че всеки ден получава обаждания от зрители на NOVA, които ни потърсиха веднага след излъчването на репортажа в четвъртък с желание да помогнат на семейството. Жестът на хората ги накарал да се почувстват щастливи от това, че са били разбрани и подкрепени. Венцислава получава обаждания буквално от цялата страна. На място пристигат и хора, които лично са занесли храна и подаръци на децата.

Семейството е получило няколко устройства. Тъй като на децата са необходими само по един, семейството е решило да продължи доброто дело.

„Искам да ги подарим на всички онези деца, които нямат тази възможност да учат, както нямаха нашите. Знаем какво е да не можеш да учиш, а да имаш желание. Знам какво е да нямаш, а да искаш да го имаш. Знам, че има и други деца в положение, като нашето. Знам, че има и по-зле от нас. Трябва да се учат абсолютно всички деца, каза още Венцислава.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук