Борисов: На 21 декември отваряме отново всичко, от 14-ти може да пуснем детските градини и яслите
Разпоредил съм на 21 декември да отворим отново всичко и в зависимост от цифрите на заболелите – на 14 декември може да пуснем детските градини и яслите. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео във „Фейсбук“ по време на инспекция в завод за хляб. Заедно с него бе министърът на труда и социалната политика Деница […]

Разпоредил съм на 21 декември да отворим отново всичко и в зависимост от цифрите на заболелите – на 14 декември може да пуснем детските градини и яслите. Това каза премиерът Бойко Борисов във видео във „Фейсбук“ по време на инспекция в завод за хляб. Заедно с него бе министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Действаме по мерките. Милиони вече влизат. Действително над 1 млрд и 100 млн. са влезли в тези мерки от страна на държавата за подпомагане на малки, микро- и средни предприятия. Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил, е 21 декември да отворим отново всичко“, изтъкна Борисов, цитиран от „Фокус“.

„Ние не искаме да продължава това дълго. Броят на оздравелите вече е много и най-добрата кризисна мярка е отварянето. Ваксините ги очакваме, който пожелае доброволно, ваксинира се и продължават да работят. Няма как да не се работи, а някои да плащат 80 на 0 заплатите“, каза още Борисов.

Той отчете, че мярката 60 на 40 работи, 1 млрд. и 100 млн. лв. са платени, но по думите му най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.

„На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие“, коментира премиерът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук