Тома Биков: Рано е да се каже дали Борисов ще се оттегли след парламентарните избори
„Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление“. Това каза в предаването в „Неделята на NOVA”. депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му, решението за затварянето на държавата през март е било правилно. ‘Сега трябваа да […]

„Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление“. Това каза в предаването в „Неделята на NOVA”. депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му, решението за затварянето на държавата през март е било правилно. ‘Сега трябваа да направим така, че болниците да имат капацитет да се справят с пандемията. Никой не иска нов локдаун, а и държавата няма никакъв интерес от това“, посочи той.

„Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза“, заяви Биков.

„ГЕРБ е народно-консервативна партия и защитава повече интереса на периферията, отколкото на тези от центъра. Това е много важна позиция“, посочи той.

„Големият проблем е, че българското общество в момента е много разделено. Протестите от лятото бяха протести на центъра срещу периферия. Тези протести останаха абсолютно неразбрани от периферията“, подчерта той.

Според него, Борисов не е диктатор. „Ако беше диктатор, изобщо нямаше да има протести. Политическият морал е по-различен от общочовешкия морал„, заяви Биков.

„Рано е да се каже дали Бойко Борисов ще се оттегли след парламентарните избори. Не изключвам възможността да станем свидетели и на четвърто управление на Борисов, той да е премиер за четвърти път. Борисов го бяха отписали и през 2013 г.“, отбеляза Биков. ГЕРБ ще оцелее, дори да бъде в опозиция“, добави той.

„На президентските избори кандидатът на ГЕРБ ще победи Румен Радев“, каза Биков. Той не изключва и възможността премиерът Борисов да е следващият президент на България.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук