Тома Биков: Борисов може да премиер за четвърти път, може и да е следващият президент
Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление. Това каза в предаването „Неделята“ по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите му решението за затварянето на държавата през март е […]

Бойко Борисов трябва да бъде похвален за това, че носи отговорността за управлението в тези трудни за целия свят моменти. Това е достойно за уважение. По-лесният вариант беше да нямаме управление.

Това каза в предаването „Неделята“ по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му решението за затварянето на държавата през март е било правилно. Сега трябва да направим така, че болниците да имат капацитет да се справят с пандемията. Никой не иска нов локдаун, а и държавата няма никакъв интерес от това, посочи той.

Вероятно пандемията ще бъде част от предизборната кампания. Тези месеци се равняват на години. Това, че някой е излязъл да протестира, не означава, че в страната има революция или революционна ситуация. Социални протести няма да има, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза, заяви Биков.

ГЕРБ е народно-консервативна партия и защитава повече интереса на периферията, отколкото на тези от центъра. Това е много важна позиция, посочи той.

Големият проблем в момента е, че българското общество в момента е много разделено. Протестите от лятото бяха протести на центъра срещу периферия. Тези протести останаха абсолютно неразбрани от периферията, подчерта той.

Според него Борисов не е диктатор. Ако беше диктатор, изобщо нямаше да има протести. Политическият морал е по-различен от общочовешкия морал, заяви депутатът от ГЕРБ.

Рано е да се каже дали Бойко Борисов ще се оттегли след парламентарните избори. Не изключвам възможността да станем свидетели и на четвърто управление на Борисов, той да е премиер за четвърти път. Борисов го бяха отписали и през 2013 г., отбеляза Биков. ГЕРБ ще оцелее, дори да бъде в опозиция, добави той.

На президентските избори кандидатът на ГЕРБ ще победи Румен Радев, заяви Биков. Той поясни, че не изключва и възможността премиерът Борисов да е следващият президент на България.

По думите му това, че журналистите нямат достъп до депутатите в кулоарите на новата сграда на парламента не е цензура. ГЕРБ не налага цензура. Не виждам медия, която от сутрин до вечер да хвали ГЕРБ, каза Тома Биков.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук