Симеон Дянков: До 2 години данъците ще се увеличат
Бившият финансов министър коментира, че правителството „тича след кризата“ 2021 г. ще бъде по-тежка от настоящата в икономическо отношение. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред bTV. По думите му голяма част от спестяванията на фирмите и семействата вече са изчерпани. Според него мерките на правителството за подкрепа на бизнеса у нас не са […]

Бившият финансов министър коментира, че правителството „тича след кризата“

2021 г. ще бъде по-тежка от настоящата в икономическо отношение. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред bTV. По думите му голяма част от спестяванията на фирмите и семействата вече са изчерпани.

Според него мерките на правителството за подкрепа на бизнеса у нас не са достатъчни.

Правителството тича след кризата. Трябва да се помисли кои сектори са най-засегнати и защо това се получава. Причината е, че в правителството няма икономисти, които да кажат в какви мерки трябва сега да се инвестира, преди ситуацията да стане по-лоша“, каза Дянков.

Бившият финансов министър е на мнение, че ще има още вълни на заразата, от което бизнесът ще става все по-потърпевш. Той посочи, че е вероятно данъците у нас да се увеличат.

До 2 г. данъците ще се увеличат, защото сега се вдигнаха доста от социалните придобивки и се върви към вдигане на данъците. Най-вероятно ще се вдигне ДДС, защото по по-лесен начин се събират повече приходи в бюджета“, коментира той.

Дянков беше категоричен, че до година-две се очаква криза и в банковия сектор. Той заяви, че правителството трябва да почерпи експертен опит, за да се справи с проблемите в икономиката.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук