Проф. Чуков: Големите пандемии винаги променят баланса
„Големите пандемии винаги променят баланса. Така е било и с другите три – Юстиниановата чума, „Черната смърт” и испанския грип. Винаги става едно пренареждане на пластове. Много от местните политики също сега се пренаредиха”. Това заяви проф. Владимир Чуков в студиото на „Неделята на NOVA”. „Пандемията смени и стопанина на Белия дом. Преди година рейтингът […]

„Големите пандемии винаги променят баланса. Така е било и с другите три – Юстиниановата чума, „Черната смърт” и испанския грип. Винаги става едно пренареждане на пластове. Много от местните политики също сега се пренаредиха”. Това заяви проф. Владимир Чуков в студиото на „Неделята на NOVA”.

„Пандемията смени и стопанина на Белия дом. Преди година рейтингът на Тръмп беше безупречен, но видяхме как нещата се промениха“, посочи той.

„Надявам се за около една година човечеството да успее да ликвидира този вирус”, каза още Чуков.

По думите му Европа е естествената жертва на този тип пандемии. „Винаги тя е тази, която дава многото жертви. Тя ще се бори обаче и много ми се иска догодина точно тя да пребори тази пандемия. От това, което ние направим, според мен ще се възползват и съседните райони, в това число и Близкият Изток”, коментира той.

„Практически имаше държави, в които нищо не се чу за COVID-19. Мислите ли че в Либия или в Йемен биха отделили време на такъв бич?”, каза още Владимир Чуков.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук