Полиция ще дежури пред големите магазини в Пловдив
Мярката се налага след като в интернет изтекоха снимки от дълги опашки на касите в магазин Jumbo „Полиция ще дежури пред големите магазини в Пловдив заради безотговорното поведение на граждани и търговци„, обясни кметът на Пловдив Здравко Димитров, предава вестник СЕГА. Мярката се налага след като в интернет изтекоха снимки от дълги опашки на касите […]

Мярката се налага след като в интернет изтекоха снимки от дълги опашки на касите в магазин Jumbo

Полиция ще дежури пред големите магазини в Пловдив заради безотговорното поведение на граждани и търговци„, обясни кметът на Пловдив Здравко Димитров, предава вестник СЕГА.

Мярката се налага след като в интернет изтекоха снимки от дълги опашки на касите в магазин Jumbo и други магазини в Пловдив.  “Екипи на община Пловдив ми докладваха за дълги опашки на касите, неспазване на дистанция в хранителните магазини и хипермаркетите за домашни стоки. Не малко бяха публикациите в медиите и социалните мрежи, които установиха също безотговорно поведение на граждани и търговци”, написа кметът Здравко Димитров във фейсбук.

Полицията ще пази входовете на магазините през почивните дни, както и след 17 ч в делничен ден. Мярката ще продължи до 2 януари.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че иска РЗИ да наложи санкции за магазините, които не спазват противоепидемичните мерки

Има ясно и конкретно решение на Областния кризисен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив и областта. Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб“, коментира областният управител Дани Каназирева провинението на популярната верига за детски стоки. „Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни – да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това води до риск мерките да не доведат до желания резултат“, допълни тя.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук