Близки на починал от COVID-19 мъж разбраха на опелото му, че погребват друг човек
41-годишният Веселин Драгомиров губи живота си в многопрофилната болница в Перник, а заради противоепидемичните мерки, близките не са допуснати до разпознаване Скандален случай в Брезнишко с починал в COVID отделение. По време на опелото му близките му разбират, че всъщност погребват друг човек. 41-годишният Веселин Драгомиров губи живота си в многопрофилната болница в Перник във […]

41-годишният Веселин Драгомиров губи живота си в многопрофилната болница в Перник, а заради противоепидемичните мерки, близките не са допуснати до разпознаване

Скандален случай в Брезнишко с починал в COVID отделение. По време на опелото му близките му разбират, че всъщност погребват друг човек.

41-годишният Веселин Драгомиров губи живота си в многопрофилната болница в Перник във вторник. Заради противоепидемичните мерки, близките не са допуснати до разпознаване. Дни по-късно е погребението.

В момента, в който аз прегръщам ковчега, някой го издърпва под мен и аз чувам, че е станала грешка – пуснете ковчега, станала е грешка! Повярвайте, ако попът не беше закъснял, щяхме да погребем друг човек“, обясни пред bTV Лиляна Васева, майка на Веселин Драгомиров.

От погребалната агенция взели обратно ковчега, а братът на Веселин започнал да търси информация. Свързва се с патологията на болницата.

От там – „Момент, да питаме санитарката, тя знае“. Дойде някаква жена – Да, ковчегът е надписан. Аз викам – държа да се отвори, да видя кой е вътре. „Ей сега ще се обадя на агенцията, те ще ви го отворят„, разказа Емил Драгомиров, брат на починалия мъж.

От агенцията обясниха, че получили обаждане от болницата, че е станало объркване заради отлепено листче.

Долу, като има 10-15 починали с лепенки, нормално е да се отлепи някоя лепенка и да се залепи на друг починал“, обясни Юлиян Кирилов, управител на погребалната агенция“, заяви Юлиян Кирилов, управител на погребалната агенция.

По думите му това е нормално, защото цялата държава не е подготвена за тази пандемия.

От болницата вече проверяват случая.

Извинявам се на близките за случката. Но все пак сме в една голяма криза и в ситуация, в която всеки човек е важен, но хората бъркат. И пак казвам – става въпрос за чували“, обясни д-р Анатоли Митов, изпълнителен директор на МБАЛ „Рахила Ангелова“, гр. Перник.

Семейството ще търси правата си в съда.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук