Бедствено хвърлят 1,3 милиарда лева без обществени поръчки през Ревизоро
Така олигарсите ще имат щастието да не трябва нито да подготвят проекти за кандидатстване, нито да подлежат на какъвто и да било контрол за пъти надуваните разходи, от които 50% отиват по чекмеджета. Защо беше цялата шумотевица с бедственото положение, което противно на всякаква надежда за възкръсване на морския ни туризъм догодина, беше разиграна от Ревизоро точно преди […]

Така олигарсите ще имат щастието да не трябва нито да подготвят проекти за кандидатстване, нито да подлежат на какъвто и да било контрол за пъти надуваните разходи, от които 50% отиват по чекмеджета.

Защо беше цялата шумотевица с бедственото положение, което противно на всякаква надежда за възкръсване на морския ни туризъм догодина, беше разиграна от Ревизоро точно преди седмица? За да се похарчат без обществени поръчки огромни суми, разказват пред 19 минути депутати от мнозинството, пожелали анонимност. Така олигарсите ще имат щастието да не трябва нито да подготвят проекти за кандидатстване, нито да подлежат на какъвто и да било контрол за пъти надуваните разходи, от които 50% отиват по чекмеджета. Ако работата беше свършена в нормални срокове, нямаше да се налага бедственост. А на шегите и закачките между министъра на околната среда и водите и кмета на Бургас и зам. на Борисов в ГЕРБ не бива да се гледа сериозно.

И РЕВИЗОРО, И ЧИЧО КМЕТ СА СЛОЖЕНИ ОТ ЕДИН И СЪЩИ ОЛИГАРХ НА ПОСТОВЕТЕ СИ – БРАТЯ СА ПО ТОЗИ ВИД ПРОИЗХОД.

Депутатите коментират неофициално, че са съгласни с експертните оценки, които варират от 800 млн.лв. на финансиста и общински съветник Владислав Панев до 1,2 – 1,3 млрд.лв. при осъществяване на всички творчески планове на олигарсите зад министъра, както пресмята харчовете също общинският съветник и виден еколог Тома Белев. Те дават и детайли по схемата по пера – 11 км канал, язовирни стени, пречиствателни станции. Според версиите на депутатите става въпрос за вътрешно надцакване в коалицията поради неизчистени отношения и най-вече – за захранване на фирми за контролиран вот на бъдещите избори. Напомняме, че машинният вот, противно на закона, няма да бъде повсеместен, а само в 9600 секции. Така нещо като 30% от секциите ще бъдат свободни за пълнене на урни по познатия на политическата мафия начин от предишните години, в полза на управляващите и ДПС, които според всички социологии вече са водещи в селските райони и малките градове, където именно ще бъдат безмашинните секции.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук