Протести срещу полицейското насилие в Париж прераснаха в безредици и сблъсъци със силите на реда
Десетки маскирани протестиращи започнаха да хвърлят предмети срещу полицията изпочупиха витрини, запалиха автомобили и издигнаха барикади по време на демонстрация срещу полицейското насилие във френската столица. Полицията използва сълзотворен газ срещу тях, предава Reuters. Хиляди хора участваха в мирен протест в Париж, когато избухнаха сблъсъците между полицията и радикални младежи, облечени в черно и с […]

Десетки маскирани протестиращи започнаха да хвърлят предмети срещу полицията изпочупиха витрини, запалиха автомобили и издигнаха барикади по време на демонстрация срещу полицейското насилие във френската столица. Полицията използва сълзотворен газ срещу тях, предава Reuters.

Хиляди хора участваха в мирен протест в Париж, когато избухнаха сблъсъците между полицията и радикални младежи, облечени в черно и с покрити лица. Някои използваха чукове за да разбиват настилката на улицата и да хвърлят павета и други предмети срещу силите на реда.

Протестът е срещу полицейското насилие и плановете на политиката за сигурност на президента Еманюел Макрон, които според демонстрантите ще ограничат гражданските свободи.

Демонстрантите носеха банери с надписи „Франция, земя на полицейските права“ и „Оттегляне на закона за сигурността“.

Франция е засегната от вълна от улични протести, след като правителството внесе законопроект за сигурността в парламента, който има за цел да увеличи средствата за наблюдение и да ограничи правата върху разпространяваните изображения на полицаи в медиите и в интернет.

Източник Агенция „Фокус“

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук