Бум на големи бебета във Варна
Бум на бебета с внушителни размери във Варна  Само за седмица се родиха 3 бебета с тегло над 5 кг. Децата и техните майки са напълно здрави и предстои да бъдат изписани, съобщи БНТ. Малкият Владислав е най-голямото новородено бебе от началото на годината във варненската Акушеро-гинекологична болница. Момченцето тежи 5,110 грама, а ръстът му […]

Бум на бебета с внушителни размери във Варна 

Само за седмица се родиха 3 бебета с тегло над 5 кг. Децата и техните майки са напълно здрави и предстои да бъдат изписани, съобщи БНТ.

Малкият Владислав е най-голямото новородено бебе от началото на годината във варненската Акушеро-гинекологична болница. Момченцето тежи 5,110 грама, а ръстът му е 55 см. Въпреки желанието на майката да роди по естествен път, се е наложило цезарово сечение, заради големите размери на бебето.

Д-р Снежинка Цветкова – началник на Неонатологичното отделение в СБАГАЛ – Варна: „Сравнително рядко се раждат деца с толкова високо телесно тегло. В началото беше с малко по-забавена адаптация, но вече е в добро общо състояние и днес ще бъде при мама“.

Д-р Сима Сабинова: „При бременни, които са с гестационен диабет се наблюдава по-голям плод, но в този случай майката е абсолютно здрава„.

Момченцето е второ дете на 33-годишната Мария.

Мария Бончева – майка: „Малкият обича да си хапва много, за мен е голямо щастие, че Бог ме дари с такова голямо и здраво дете“.

Само преди дни проплака още едно бебе гигант, но този път в родилното отделение на болницата „Света Анна“ във Варна. Момиченцето е с внушителното тегло от 5,180 грама. В същото време в АГ болницата в града се роди и бебето с най-малко тегло за тази година. Силвия тежи само 610 грама.

Д-р Снежинка Цветкова – началник на Неонатологичното отделение в СБАГАЛ – Варна: „В 28-ма седмица, вече е в стабилизирано състояние, след като в началото се подпомагаше дишането й„.

От началото на годината досега в родилните отделения на двете болници са проплакали близо 3000 бебета.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук