Божков: ЕС обсъжда приемането на закона „Магнитски“, Гешев се готви да плаща
„ЕС обсъжда приемането на закона „Магнитски“. Иван Гешев изчезна. Готви се да плаща.“  Това написа в Туитър бизнесменът Васил Божков.  В началото на ноември стана известно, че върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел изрази надежда европейският закон „Магнитски“ да бъде приет до месец, припомня Евроком. В своя блог той написа, че това ще бъде […]

„ЕС обсъжда приемането на закона „Магнитски“. Иван Гешев изчезна. Готви се да плаща.“ 

Това написа в Туитър бизнесменът Васил Божков

В началото на ноември стана известно, че върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел изрази надежда европейският законМагнитски“ да бъде приет до месец, припомня Евроком. В своя блог той написа, че това ще бъде подходящ начин за отбелязване на 10 декември – Международния ден на човешките права.

Европейският закон е еквивалент на американския глобален законМагнитски“ на името на руския адвокат. Сергей Магнитски, който уличи висши руски чиновници в данъчна измама за 230 милиона долара,  бе арестуван и почина в затвора през 2009 г. при неизяснени обстоятелства.

Миналия месец Европейската комисия и върховният представител представиха на Съвета съвместно предложение за регламент за санкции заради сериозни нарушения и злоупотреби с правата на човека по света, което включва замразяване на активи и забрани за пътуване. Борел уточнява, че докато американският закон предвижда наказания за нарушени човешки права и корупция, неговият европейски еквивалент предполага санкции само за първото престъпление.

Подготовката на европейския законМагнитски“ започна след Съвет „Външни работи“ през декември миналата година, припомня Борел. За приемането му е необходимо единодушие от всички страни-членки.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук