Христо Проданов, БСП: Умишлено провалихме заседанието на НС! Караянчева: Засрамете се!
Съвсем умишлено провалихме заседанието на Народното събрание заради Кодекса на труда. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“. „Благодаря ви, че се отзовахте. Темата на днешната ни пресконференция е проваленото заседание на Народното събрание. Да, БСП съвсем умишлено провали заседанието на […]

Съвсем умишлено провалихме заседанието на Народното събрание заради Кодекса на труда. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Благодаря ви, че се отзовахте. Темата на днешната ни пресконференция е проваленото заседание на Народното събрание. Да, БСП съвсем умишлено провали заседанието на Народното събрание, но не поради внушенията, които председателят на Народното събрание отправяше, че опозицията не искаше парламентарен контрол, а за да не се гледа точка 5 за Кодекса на труда. За пореден път управляващите се опитаха да отнемат трудовите права на българските работници“, каза още Проданов.

„Относно спекулациите за парламентарния контрол. Истината е следната – парламентарен контрол в последния месец – два от петъците изобщо нямаше, другите два петъка беше изключително осакатен“, допъни Проданов.

Той попита защо се приема дневен ред в началото на всяка работна седмица, за да е ясно каква ще е законодателната програма на Народното събрание.

„Заинтересованите страни да бъдат информирани и да изкажат своите позиции. Сутринта в петък беше гласувана извънредна точка – Кодекс на труда“, посочи още депутатът.

Христо Проданов обясни, че БСП стои в Народното събрание, за да се опитва чрез парламентарните средства, с които разолага, да предпазят българските граждани от безумията на управляващото мнозинство.

БСП да се засрамят – колегите в клинично състояние участват в заседанието, за да им осигурят кворум за парламентарен контрол. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна.

Думите на Караянчева дойдоха, след като Христо Проданов от БСП влезе по време на поименната проверка и поиска да види Анна Александрова на екрана, която беше преброена и след това се изключи от видеконференцията.

След това председателят на парламента призова Анна Александрова да се покаже на видеоконференцията. Такова нахалство просто! Не искам да коментирам. Г-н Проданов, погледнете и се засрамете. Колегите, които са в клинично състояние, участват в заседанието, за да осигурят на вашата група кворум, за да има парламентарен контрол, каза Цвета Караянчева. ,,Нямаме кворум, колеги, няма да продължим. Закривам заседанието. Дано БСП да сте доволни и ДПС, разбира се, които отсъстват от залата“, каза Караянчева.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук