Унгария регистрира рекорден брой починали от КОВИД-19 за денонощие
Унгария регистрира днес още 189 починали от КОВИД-19 – рекорден дневен ръст от началото на пандемията, с което общият брой на смъртните случаи от заразата в страната достигна 5513 души, предават Ройтерс и БТА. Броят на новозаразените за денонощието е 6212 и общият им брой вече е 238 056 души по данни на правителството. Към […]

Унгария регистрира днес още 189 починали от КОВИД-19 – рекорден дневен ръст от началото на пандемията, с което общият брой на смъртните случаи от заразата в страната достигна 5513 души, предават Ройтерс и БТА.

Броят на новозаразените за денонощието е 6212 и общият им брой вече е 238 056 души по данни на правителството.

Към вчерашния ден Унгария е на четвърто място в Европейския съюз по брой на починалите от инфекцията на 100 000 жители, според показателите за двуседмичен период, базирани на данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Правителството на премиера Виктор Орбан въведе частична карантина преди три седмици, за да забави разпространението на вируса, включително полицейски час и затваряне на средните училища. Правителството ще обяви правилата за коледните празници в понеделник.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук